Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark

Foto

Advanced League-holdet: Fra højre til venstre: Kamil Bonczyk, Niels Sehested, Morten Elmholt, Mikkel Schöttel, Thomas Jørgensen, Jesper Krüger og Sofie Skoubo. Foran på knæ: Jimmi B. Jørgensen (maskot) og Jens B. Hansen (mekaniker)
Advanced League-holdet: Fra højre til venstre: Kamil Bonczyk, Niels Sehested, Morten Elmholt, Mikkel Schöttel, Thomas Jørgensen, Jesper Krüger og Sofie Skoubo. Foran på knæ: Jimmi B. Jørgensen (maskot) og Jens B. Hansen (mekaniker)
 

Internationale triumfer for Århus Burnouts

Opdateret d. 21-04-2017

Kørestolsrugbyklubben Århus Burnouts hev for nyligt to guldmedaljer med hjem fra Bernd Best i Köln - verdens største kørestolsrugbyturnering.

 

Turneringen rullede fra den 6.-9. april, og Århus Burnouts høstede guld i begge de rækker, som klubben stillede op i – Basic og Advanced League. Indtil da var klubbens største resultater to gange DM-guld og en sølvmedalje til RugbyMania i Prag i 2016.

 

Rutinerede kræfter bag sejre

I Basic-rækken var det danske hold anført af tidligere landstræner Torben Nygaard, der var omgivet af både rutinerede spillere, men også nye talenter. Blandt dem var Camilla B. Didriksen, som for nyligt er blevet en del af landsholdet. Turneringen startede med et nederlag, men derfra var der ingen slinger i valsen. Finalen blev vundet med 46-38 over Danube Steelers fra Østrig.

 

Der var også rutinerede kræfter med på holdet i Advanced League, hvor den mangeårige landsholdsspiller Jesper Krüger tog styringen inde på banen. Efter et nederlag i første kamp vandt holdet resten af opgørene, og i finalen sad Århus Burnout på kampen fra start til slut. Canterbury fra England blev besejret med 55-46.

 

Økonomisk støtte fik stor betydning

De flotte resultater ved Bernd Best kom ikke uden hjælp. Århus Burnouts havde søgt flere fonde for at få midler til at sende to hold af sted på turen, og gennem hårdt arbejde lykkedes det at få flere til at give en hånd.

 

Århus Burnouts fik hjælp fra:

Bevica Fonden

Ludvig og Sara Elsass Fond

Vanførefonden

Jaschafonden

Nyhedsbrev

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev og få tilsendt de nyeste nyheder fra handicapidrættens verden pr. e-mail.


Seneste Nyheder

Internationale triumfer for Århus Burnouts
Støttekroner til parasport i Hareskov Skiklub
Badminton: Special Olympics træningsstævne i Lindholm
Kig forbi 'RaceRunning - kom og prøv'
Parasport for alle på Egmont Højskolen
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i handicapidræt

 height=

Vild med sport 2016

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC

OL Klub

Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster