Parasport Danmark logo hvid.png

Gymnastik

Gymnastik kan tilpasses alle niveauer af handicap, men dyrkes i Parasport Danmark-regi især af personer med udviklingshandicap.

Fokusområderne er grundtræning, styrke og kondition. Der arbejdes med rekvisitter og der indøves små serier. Redskabsbaner kan også indgå i træningen.

Gymnastik kan dyrkes som både konkurrenceidræt, samt motions- og opvisningsidræt, og i Special Olympics-regi er gymnastik en fast del af både Parasport Danmarks idrætsfestival for udøvere med udviklingshandicap samt Special Olympics World Games.

Stævner
For gymnaster med udviklingshandicap er der mulighed for at deltage i nationale og internationale konkurrencer under Special Olympics. Her kan man konkurrere individuelt eller i en gruppe i rytmisk gymnastik med vimpel, bold, tøndebånd og sjippetov. Derudover arrangerer Parasport Danmark hvert år et landsdækkende gymnastikopvisningsstævne, ligesom mange hold deltager i lokale opvisninger.

I Special Olympics-konkurrencer divisioneres gymnasterne i forskellige grupper ud fra deres enkelte niveau. Ønsker man at stille op til konkurrence skal man være fyldt 16 år.

Nye øvelser
Der er kommet nye øvelser for rytmisk gymnastik i Special Olympics-regi, som er gældende fra 2023-2031. De nye øvelser kan findes ved at klikke her.

FÅ INSPIRATION TIL GYMNASTIKTRÆNINGEN
Trine Lyngsø fra Gymnastikudvalget har udarbejdet en række inspirationskort til gynmastiktræningen. Der er øvelser til både opvarmning, danse, lege og boldspil, styrke og kondition samt alternativ idræt. 

Alle kortene kan downloades gratis som PDF-filer via links herunder (der vil løbende blive lagt nye kort ind):

KONTAKT

Idrætsudvalget ved Bibiana Gade
Mail: bibiana.gade@gmail.com
Tlf: 50 57 45 22

Idrætskontakt Stine Sloth Jensen
Mail: ssj@parasport.dk
Tlf: 61 18 57 03

Hvem skal du kontakte?
Idrætsudvalget står for administration og udvikling af idrætterne i Parasport Danmark og er den primære kontakt for medlemsklubber og personer, der har spørgsmål om fx turneringsvirksomhed og landsholdsaktiviteter, som ikke har elitestatus, regler og informationer samt budgetter og landsmøder.
De fleste idrætter uden et idrætsudvalg får udpeget en idrætskoordinator, der i samarbejde med klubber og idrætskontakten varetager idrætsudvalgets funktioner.
Idrætskontakten er idrætsudvalgets primære indgang til Parasport Danmarks organisation og kontakt ift. landsholdsaktiviteter med elitestatus.

REGLER OG NYTTIGE LINKS

Gymnastikbladet
Parasport Danmarks gymnastikudvalg udgiver én gang årligt 'Gymnastikbladet', der ser tilbage på årets højdepunkter og kigger frem mod kommende begivenheder. Ønsker du at modtage bladet pr. mail, er du velkommen til at kontakte udvalgets formand Bibiana Gade. Bladet kan desuden downloades herunder.

Gymnastikbladet 2023
Gymnastikbladet 2022
Gymnastikbladet 2021
Gymnastikbladet 2020
Gymnastikbladet 2019

Nye øvelser i rytmisk gymnastik (Special Olympics) gældende fra 2023-2031

label